Обиколен тур "Най-доброто от Куба" с екскурзовод на български език

Дати:
Обиколен тур
2735 лв.
Продължителност: 14 дни / 13 нощувки
Маршрут: Хавана-Матанзас-Варадеро-Гуама-Сиенфуегос-Тринидад-Винялес-Хавана-Кайо Ларго-Хавана
Вид транспорт: Самолет от София
По време на тази екскурзия  ще се радвате на температури между 25 и 31 градуса. Това е различното пътуване, по време на което ще влезете в дома на типичния кубински земеделец и ще пийнете от домашното му кафе, ще посетите кубинския „Слънчев бряг“ Varadero, ще снимате планинското чудо  Винялес, където ще се спуснете с лодка в пещера. Ще попиете от цветовете на  карибско Синия Тринидад, ще плувате с корабче насред индианския резерват, ще храните крокодили, ще разгледате и красивия Сиенфуегос. А накрая ще си починете и в Рая на света Кайо Ларго. В Хавана ще потърсите корените на религията сантерия, ще се отклоните от обичайните маршрути, за да потърсите нещо различно и типично само за Куба. И всичко това в компанията на дългогодишен екскурзовод с български език, който познава не само дестинацията като такава, но и  най-интересните места, които са познати само за местните. Купонът е гарантиран!

ПРОГРАМА

Ден първи

Полет до Хавана.  Посрещане на летището в Хавана от българоговорящия ви екскурзовод, трансфер и настаняване в къща за гости в Хавана.

Ден втори
Възможност за закуска в къщата за гости (срещу допълнително заплащане - 5 евро на човек) .
"За да се разбере един народ, трябва да се видят пазарите му", затова и днешната обиколка ще започне от местно тържище за плодове и зеленчуци, където ще усетите специфичните аромати и неподправената атмосфера на кубинското ежедневие. Обиколката ще продължи към емблематичния хотел Насионал, разположен в Havana Vieja (Стара Хавана), където ще научите историята на Куба през вековете и ще имате възможност да изпиете по един коктейл в двора му с прекрасен изглед към морето. 
За да усетите духа на Хавана екскурзията ще продължи с панорамна обиколка със стари открити лимузини из най-интересните места в Хавана. Ще почувствате безвремието и вятъра по време на обиколката на Малекон (емблемата на Хавана и най-дългата пейка в света, както я наричат местните). Ще продължите към Капитолио - точното копие на Вашингтонската Капитолия. Ще спрете за фотопауза на Площада на Революцията (най-големия в Южна Америка), който се изпълва с над 1 000 000 души по време на майските празници. Ще преминете покрай историческото католическо гробище "Христофор Колумб", паметник на архитектурата ии второто по големина и значимост в света. Ще продължите към прекрасния парк Алмендарес и ще се насладите на буйната тропическа растителност, която е и убежище на хаванчани от летните жеги. Няма да пропуснете и Нова Хавана с квартал Мирамар и луксозните хасиенди по Пето Авеня и посолствата, между които се намира и Българското. Разходката с цветните открити лимузини свършва в Стара Хавана, където пък започва пешеходната обиколка на града. Пешеходно ще обиколите прощадите Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza San Francisco de Asis, Plaza Vieja. Ще се разходите и по търговската улица Obispo. ще може да опитате кубински коктейл  Floridita bar и да видите хотел Ambos Mundos, където за известно време е пребивавал Хемингуей.
Нощувка в къща за гости.

Ден трети
В този ден ще отпътувате за Варадеро- Кубинския Слънчев бряг, като по пътя ще се отклоните за кратко, за да разгледате Мантанзас. Градчето крие в себе си очарованието на типичния провинциален колониален град. Тук може да видите как човек кара на колело огромен свински бут, завързан с върви отзад. Ще преминете през най-високия аквадукт в Куба Puente de Navunayagua и ще спрете за снимки и за кафе. Ще се насладите на делтата на река Canimar и прекрасната панорамна гледка, откриваща се от аквадукта. Ще има време за плаж и за разглеждане на къщата на Дюпон. Нощувката ще бъде в 4* хотел на база "всичко включено в цената" във Варадеро.

Ден четвърти
След закуската в хотела се отправяте към Гуама, Сиенфуегос и Тринидад, където ще разгледате вътрешността на страната. 
Първата спирка по маршрута ще бъде Гуама. Намира се в сърцето на Националния парк Монтемар, където се намира и Ла Бока. Тук ще имате възможност да снимате крокодилите в крокодилската ферма, може дори да си поръчате да ги нахранят пред вас, а после ще продължите с лодка през "Лагуната на съкровищата". На отсрещния бряг ще разгледате автентично селище, съхранило атмосферата на времето на Колумб. Индианци вече няма, но със скулптури е пресъздаден бита, културата и ежедневието им. Тук ще научите историята на Бога на тютюна, ще имате възможност да заснемете птици и риби в естествената им среда, а дори по желание може да опитате и крокодилско месо.
След Гуама по красив панорамен път покрай Карибско море ще достигнете до "Залива на прасетата" или плажа Хирон, където през април 1961 г. е извършен неуспешен опит за открита агресия от бригада кубински емигранти, дебаркирали в залива с помощта и подръзката на ВМС на САЩ. Ще разгледата воения музей и ще продължите към Сиенфуегос.
Пристигате в Сиенфуегос в късния следобед. Ще разгледате прекрасния град, проектиран и построен от френски заселници. Ще направите и кратка обиколка на централния площад Хосе Марти, а после с кола ще се спуснете по красивия Малекон и ще достигнете до палат Palacio de Valle. Нощувка в къща за гости край морето.

Ден пети
В този ден следва преход от Сиенфуегос до Тринидад, където ще направите разходка из града и ще посетите историческия музей, изоставената катедрала и старата част на града. Няма да подминете и храма на Йемая, божество-орисаш от местната  религия Сантерия. Може да ви гледа местния свещеник Балабао и да ви каже коя е вашата ориша-покровител. Следобяд ще се разходите и до плажа Анкон на Карибско море, разположен на 8 км от Тринидад, а на връщане ще посетите Casa de la Musica на открито и ще може да се насладите на кубинските ритми до към 23.30. Нощувка в къща за гости.

Ден шести
Сутринта ще посетите национален резерват близо до Тринидад, като по пътя ще пресечете река и да се изкъпете в езеросъс сталактити или срещу допълнително заплащане да яздите кон. Следобяд ще имате свободен полуден или по желание и срещу допълнително заплащане може да посетите Долината на Захарните хълмове или Valle de los Ingenios (В периода 18-19 в. Куба е била най-големият производител на захар в света, а в тази долина са били построени 56 захарни плантации. В края на 80-те години на 19 в. тук е построена и жп-линия, свързваща долината с пристанище Касилда, за да се улесни транспорта на захарта. По време на войната за независимост на Куба по-голямата част от плантациите са разрушени и захарната промишленост се премества в Западна Куба. От 1988 г. ЮНЕСКО включва долината Valle de lo Ingenios и Тринидад в списъка на обектите със световно наследство.)  Вечерта може да потанцувате в Casa de la Musica Trinidad. Нощувка в къща за гости.

Ден седми
В този ден от Тринидад ще продължите към Винялес, като по желание може да спрете в Санта клара и да разгледате срещу допълнително заплащане мавзолея на Че Гевара, където се пазят мощите и лични вещи на Националния герой на Куба.
По пътя към Винялес ще посетите и резерват, където по желание ще се спуснете с въже и ще се изкъпете в потоците на бистрите реки и ще се гмурнете във вировете им. Нощувка в къща за гости във Винялес, където може да опитате пури местно производство, където са използвани освен тютюн и мед с ром. Нощувка в къща за гости.

Ден осми
Този ден е посветен изцяло на Винялес, малко селце в Западна Куба в близост до Пинар дел Рио, сгушено между причудливи скали и хълмове като купи сено. В този район се правят най-висококачествените пури  в Куба. Пътят лъкатуши между насаждения от тютюн, сламени къщурки и високи скали.Тук ще плувате с лодка в подземна пещера, ще разгледате огромната скала "Стената на праисторията", в която са намерени фосили и затова е изрисувана с динозаври, проследяваща еволюцията на нашата плането. Ще имате възможност да се снимате с индианци, устроили си лагер пред пещерата и ще се запознаете с техния бит и култура. (Истинските индианци са били избити от испанските колонизатори, но това, което ще видите е реална възстановка). Това е било любимо място на Ел Команданте Фидел Кастро.
Разходката продължава с посещение на ранчото на Бенитес, типичния кубински гауихиро (земеделец). Ще му гостувате и ще опитате от домашната му агуарадиенте и от силното и ароматно кубинско кафе.
Нощувка в къща за гости.

Ден девети
В този ден следва отпътуване за Хавана, като ще посетите къщата-музей на Хемингуей и ще разгледате резиденцията на знаменития бохем и автор на "Стареца и морето", намираща се на около 20 км от Хавана. От наблюдателницата до къщата ще може да се насладите на гледката към Хавана. 
Вечерта имате възможност по желание и срещу допълнително заплащане да посетите шоуто "Кабаре Тропикана", където гостите могат да се насладят на кабаретно шоу представление с включена консумация на Кава, кубински ром Хавана клуб, кола, хапки (цена около 120 евро). Самото представление е в интервала 22.00-00.00. Нощувка в къща за гости.

Ден десети
Отпътуване за Кайо Ларго, където ще се насладите на прекрасните бели плажове, морски звезди и изумрудени води! Островът предлага разкошни условия за гмуркане.
Трансфер и полет до острова. Нощувка в хотел 4* на база "всичко включено в цената".

Ден единадесети
След закуска следва екскурзия до плажа Сирена с корабче и плажа Параисо, който неслучайно се казва Райския плаж. Тук вашият екскурзовод ще ви заведе до място, където може да плувате с делфини (срещу допълнително заплащане), а след това с корабче ще отидете до пристанищ ето, където ще погледате огромните риби, някои от които достигащи и до 2 м дължина, които чакат да им хвърлите нещо за ядене. Нощувка в хотела.

Ден дванадесети
Свободен ден за плаж или екскурзия до острова на Игуаните и време за гмуркане на коралов риф (допълнително заплащане). Тръгването от хотела е около 8.30 ч за пристанището, където поемата с лодка или катамаран за острова на Игуаните. Тук ще имате възможност да нахраните гущерите и да се снимате с тях. Тези от вас, които обичат да се гмуркат,  ще могат да сторят това в кораловия риф, където ще се насладите на приказния свят на риби и корали. (Плавници и шнорфел ще бъдат предоставени на лодката). Връщане в хотела около обяд. Нощувка в хотела.

Ден тринадесети
Напускане на Кайо Ларго, освобождаване на стаите в 12.00 ч.  и полет до Хавана. Настаняване в къща за гости.

Ден четиринадесети
В този ден се сбогувате с Хавана като преди това ще се разходите на улицата на афро румба културата Callejon de Hammel, ще посетите Castillo de Los Tres Reyes del Morro, крепостта, която е пазила залива на Хавана през колониалната епоха. Ще се изкачите и до статуята на Исус Христос, откъдето се открива невероятна гледка към залива на Хавана. Следва трансфер до летището и отпътуване от Куба.

Цената включва

- 4 нощувки в къщи за гости в Хавана
- 1 нощувка в къща за гости в Сиенфуегос
- 1 нощувка в хотел 4* на база "всичко включено в цената" във Варадеро
- 2 нощувки в къща за гости в Тринидад
- 2 нощувки в къща за гости във Винялес
- 3 нощувки в хотел 4* на база "всичко включено в цената" в Кайо Ларго
- климатизиран микробус по време на пътуването в страната и за всички екскурзии
- входни такси и екскурзоводско обслужване в резерват в близост до гр. Тринидад
-  Екскурзоводско обслужване в Хавана за разглеждане на Plaza de La Cathedral, Plaza Vieja, Capitolio, Bodegida del Medio и La Floridita. Обиколка на Стара Хавана Разглеждане на Капитолио и разходка по Малекон.
- Екскурзия с корабче до Регла и катедралата, център на Сантерията в Куба, посещение на романтичното кварталче Каса Бланка и посещение с включени входни такси на старинната крепост в Хавана.
- Посещение на афро румба шоуто на Кайехон де Хамел.
- Панорамна обиколка на Варадеро с Марината, къщата на Дюпон и аквадукта до Матанзас.
- Екскурзия до Гуама,  Сиенфуегос ,Индианския резерват и Крокодилския резерват. с включени входове за резерватите и включена разходка с лодка из лагуната на златото.
- Панорамна разходка из колониален Тринидад и плаж на Плажа Анкон
- Посещение на мемориала на Че Гевара и посещение на резервата Сороа
- Посещение на Винялес с включени входни такси за Индианската пещера и стената на праисторията
-  Екскурзия до къщата-музей на Хемингуей
- Самолетен билет и транспорт от и до летище Хавава-Кайо Ларго-Хавана
-  Екскурзия до Райския остров и плажа „Сирена“ на Кайо Ларго
- Транспорт от и до международното летище в Хавана
- Българоговорящ екскурзовод и шофьор със страст към пътешествията и любов към Куба 
- медицинска застраховка за пътуване в  чужбина
- кубинска виза

ЦЕНА НА ЧОВЕК в ДВОЙНА СТАЯ: 1 398 евро/2 735 лв
ДОПЛАЩАНЕ ЗА ЕДИНИЧНА СТАЯ: 330 евро/645 лв за цялата програма

Минимален брой участници: 4 човека
Максимален брой участници: 12 човека
Краен срок за записване: 20.10.2017

Цената не включва

- самолетен билет София-Хавана-София - възможности с Ер Франс, КЛМ, Аерофлот и др.
- закуска в къщите за гости - възможност за доплащане - 5 евро на човек/ден
- обяди и вечери освен  в случаите, когато настаняването става в хотели на база "всичко включено в цената"
- екскурзии, неописани в цената
- всичко неописано в "цената включва"
- разходи от личен характер
Оферта № Е110


Задай въпрос
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах
Политика за определяне на правилата за достъп до лични данни
 
Администратор на лични данни за целите на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и Съвета на Европа от 27.04.2016 относно защитатана физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директивата 95/46/ЕО (Общ регламент относно защитата на данните/GDPR) и в съответствие с националните закони и подзаконови актове се явява ДАН ТРАВЕЛ ЕООД, гр. Пловдив, бул. Никола Вапцаров 36, ет.6, ап. 17.

 
 1. Определения
Термини като „лични данни”, „обработване” и пр. са по смисъла на чл. 4 на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и Съвета на Европа от 27.04.2016 относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директивата 95/46/ЕО (Общ регламент относно защитата на данните/GDPR) и е в съответствие с националните закони и подзаконови актове.
 1. „Лични данни” означава всяка информация, свързана с идентифицирането на физическо лице или физическо лице, което може да бъде идентифицирано пряко или непряко (вкл. чрез трети лица), без значение по един или повече признаци.
 2. „Субект на данни” означава физическо лице, чиито лични данни се събират, обработват и т.н., без значение по какъв начин и от коя от страните.
 3. „Обработване на лични данни” означава всяка операция или съвкупност от операции, извършвана/и с лични данни или с набор от лични данни чрез автоматични или други средства като събиране, записване, съхраняване, изтриване и пр.
 
 1. Настоящата политика има за цел да регламентира правилата за достъп от страна на служители на дружеството до данни на субекти на личните данни, които се обработват от администратора.
 
ДАН Травел ЕООД събира и обработва единствено данните на лица, необходими за извършване на предлаганата туристическа услуга и ги пази отговорно и законосъобразно. В това си качество ДАН Травел действа като обработващ на лични данни.
 
ДАННИ ЗА КОНТАКТ С ЛИЦЕ, отговарящо за защита на личните Ви данни:
 

 
 1. При прилагане на политиката следва да бъдат спазвани и техническите и организационни мерки за сигурност, подробно описани в Инструкцията за защита на лични данни, с която всички служители са запознати.
 
 1. Лични данни, които ДАН Травел ЕООД събира и обработва са:
 
„Обикновени” лични данни:
 • Собствено име, презиме и фамилия
 • Домашен или служебен адрес
 • Дата на раждане/възраст, ЕГН
 • Имейл адрес
 • Номер на лична карта/паспорт за самоличност и свързаните с това дата на издаване и дата на изтичане на съответния документ
 • Адрес на интернет протокол (IP)
 • Идентификационен номер на „бисквитка” – нашите сайтове www.dantravel.bg, www.go2plovdiv.bg използват бисквитки, без които нито един от сайтовете не би могъл да предостави коректни услуги. Посещавайки някои от нашите сайтове, субектът приема използването на бисквитки.
Видове бисквитки, които използват нашите сайтове са:
Задължителни бисквитки, които са необходими за правилното функциониране на системата на уейбсайтовете, като позволяват да се поддържа логическата сесия между клиентския браузер (профил) и сървъра.
Аналитични бисквитки, които дават информация за броя посещения на сайтовете ни и благодарение на тях се анализира дали нашите потребители работят лесно с него и дали сме отговорили на често задавани въпроси (бисквитки на Google Analytics). Те не дават иннформация за лични данни, а само показват колко страници са били разгледани, колко пъти са били посетени дадени страници, от какъв вид устройство и са анонимни. За Google Analytics използваме и анонимизиране на IP адресите посредством _anonymizelp, като аналитичните данни се пазят за максимум 50 месеца.
Функционални бисквитки, които позволяват предоставянето на по-персонализирана услуга (например запазване на последно търсене на оферта) и така да се използват оптимално функциите на сайта, като те не съхраняват лична информация.
Бисквитки за прецизно таргетиране, динамичните бисквитки на Facebook, Google и др. не използваме.
Субектът може сам да управлява настройките на бисквитките, които се получават от нашите сайтове чрез настройките на браузера, който ползва.
 
„Специални” категории данни
 • ЕГН (единен граждански номер) за случаите, когато това е необходимо, за да може да изпълним договорните си отношения или сме задължени по закон.
 • Чувствителни данни – данни за здравословното ви състояние чрез болничните листове (само за наши служители)
 • Родствени връзки, когато това е необходимо за изпълнението на договорните отношения например при оферти за меден месец или годишнини, както и за малолетни/непълнолетни лица под опека на субекта.
 
 1. Източници на лични данни
 • Директно от субекта
 • Обществено достъпен публичен регистър – ТР, ИР, Национален туристически регистър към Министерство на туризма
 • Туристически агенти, които се явяват обработващи данните за целите на туристическите услуги, които предоставяме.
 • Туроператори-партньори
 • Фирми, които се явяват обработващи лични данни (например при фирмени пътувания, инсентиви и др.)
 
 1. Цели и принципи на използването на лични данни, които се събират и обработват от ДАН Травел ЕООД
 • Обработването на личните данни на субекта са във връзка и с цел да се изпълни и/или сключи договор за предоставяне на туристическа услуга – организирано пътуване, отделен елемент от пътуване или свързана с него услуга като например лична карта/паспорт са необходими при хотелско настаняване/издаване на бордна карта/списъци за преминаване на границата, телефонен номер/имейл ни е необходим за обратна връзка със субекта – изпращане на документи за пътуване и пр., ЕГН за сключване на задължителната медицинска застраховка за пътуване в чужбина и пр. на основание чл. 6 ал. 1 от Регламента: Изпълнение на задълженията на ДАН Травел ЕООД по договор, в това число: за защита на правата и законните интереси на лицата, които засягат субекта или представляваните от него лица, за да може да защитим жизнено важни техни интереси (при настъпването на застрахователно събитие, необходимост от промени по резервация и пр.)
 • С цел спазването на законовото задължение, което се прилага спрямо ДАН Травел ЕООД
 • За целите на законния интерес на ДАН Травел ЕООД
 • За целите на директния маркетинг
 • Изрично получено съгласие от субекта като клиент на ДАН Травел ЕООД
 
 1. Основания за събирането на лични данни
 • Обработването е необходимо за спазване на законновите ни задължения
 • По силата на сключен договор за изпълнение на определени услуги със субекта на лични данни
 • Въз основа на заявка по телефон, факс, на място в офиса или чрез друго средство за масова комуникация.
 • Въз основа на интереси, преследвани от нас или от трети страни – наши партньори, които биха били следните:
*легитимният ни интерес е пряко свързан с осъществения от нас предмет на дейност за изпълнение на договорните ни отношения за предоставяне на съответната услуга
*интересите ни и тези на трети страни в областта на търговията, правната сигурност и данъчната политика произтичат от естеството на осъществяваната от нас търговска дейност.
*трети страни, които работят с нас са счетоводна кантора, туроператори, агенти, превозвачи, адвокати, екскурзоводи, застрахователи и пр., чийто интерес произтича пряко от упражняваната от тях дейност.

 
 1. Личните данни се съхраняват от ДАН ТРАВЕЛ ЕООД на хартиен носител (под формата  на Договори за организирано пътуване, издадени фактури, издадени самолетни билети/бордни карти) или в електронен вариант (под формата на Договори за организирано пътуване, издадени фактури, самолетни билети/бордни карти и пр. документи, свързани с пътувания) и в съответствие с изискванията на Закона за туризма, Закона за счетоводството, Закона за задълженията и договорите, Конвенция за международно гражданско въздухоплаване, Статут и регулации на Международната асоциация за въздушен транспорт (ИАТА), Международна конвенция за превоз на пътници и багаж по железници (С IV), Международна конвенция за железопътни превози (COTIF), ЗДДС за целите на данъчното облагане, Закона за гражданската регистрация (необходим, за да се настаните на мястото, където ще отседнете), Закона за банките и банковите разплащания, Закона за мерките срещу изпирането на пари, Кодекс за застраховането, Регламент (ЕС) №1177/2010, Регламент (ЕО) № 261/2004 и други нормативни актове, които пряко или непряко уреждат взаимоотношенията между субекта и администратора на на лични данни.
 
 1. Право на достъп до тези данни имат
 • само оторизираните за това служители на ДАН Травел като това става с определени нива на достъп до определена по вид лична информация, която е предварително дефинирана за всеки отделен служител.
 
Достъпът на служителите се осъществява по следния начин: чрез потребителско име и парола в електронна система, в която се отчита и записва както момента на достъпа, така и нивото на достъп, до което имат право съответните служители.
В длъжностната характеристика на всеки от служителите са предвидени специфични задължения във връзка с достъпа до личните данни, като всеки служител е запознат със задълженията си и е получил екземпляр от длъжностната характеристика.
Служителят получава парола за достъп при започване на работа и има право да я използва за периода на времетраене на трудовия договор и само в рамките на работните дни и работното му време или извън тях в случаите, когато това се налага по обективни причини (обаждане от субекта във връзка с неточно, непълно или пр. изпълнение на договорните отношения, във връзка с искане за оказване на съответната помощ на субекта във връзка с определени туристически услуги и пр.) Неизпълнението на това задължение се счита за нарушение. При прекратяване на трудовия договор паролата за достъп на съответния служител се изтрива/унищожава.
Паролата се променя веднъж на три месеца, както и по желане на работодателя в случай на съмнения за злоупотреба с информацията, до която служителят има достъп.
Служителите, които имат достъп до системите със записи, нямат право да предоставят паролата си за достъп на друг служител или на външно лице.

 
 • Туристически агенти и членове на БАТА и АБТТА, вписани в националния туристически регистър към Министерстово на туризма и/или съответните туристически регистри в чужбина (т.6 от ПРЗ на Закона за туризма)
 • Хотелиери (Закон за гражданската регистрация)
 • Обслужващата ни счетоводна фирма (Закон за счетоводството)
 • Администрации, пред които кандидастваме за визи
 • Авиопревозвачи и членове на ИАТА
 • Превозвачи, когато е необходимо включително и по силата на международни договори
 • Застрахователни компании
 • НАП
 • Органите на държавната власт
 • Адвокатската кантора/юрист в случай на защита на лигитимния ни интерес
 1. Принципи при обработването на лични данни
 • Законосъобразност, добросъвестност и прозрачност
 • Ограничение на целите на обработване
 • Съотносимост с целите на обработването и свеждане до минимум на събраните данни
 • Точност и актуалност на данните
 • Ограничение на съхранението с оглед постигането на целите
 • Цялостност и поверителност на обработване и гарантиране на подходящо ниво на сигурност на личните данни.
 
 1. ДАН Травел ЕООД не събира и не обработва лични данни по подразбиране.
 2. Съгласие за предоставяне на лични данни
Със сключването на договор за организирано пътуване/заявка за издаване на самолетен билет или договор за предоставяне на друга туристическа услуга субекта изрично декларира, че доброволна и при спазването на всики законови основания за изискването на личните му данни ги е предоставил, като предварително се е запознал с политиката на ДАН Травел за събирането, обработването и съхравянавето на лични данни, достъпна и на сайтовете на ДАН Травел ЕООД.
Съгласието си относно обработването на лични данни може да бъде оттеглено след писмено заявяване за оттегляне на съгласие в свободна форма на място в офисите или чрез имейл (писмо) по всяко време след приключване на договорните отношения между администратора и субекта.
Администраторът се задължава да заличи личните данни на субекта, който е пожелал това изрично, но спазвайки всички нормативни актове, които касаят дейността му и с оглед на времето, за което те го задължават да пази съответните лични данни, ако това е записано в тези нормативни актове.
 1. ДАН Травел предоставя личните данни на субекта на държави извън ЕС само и единствено в случаите, когато това се налага от договорните отношения (настаняване в страна извън ЕС или други туристически услуги, които трябва да бъдат осъществени на територия на страна извън ЕС).
 2. ДАН Травел НЕ продава лични данни на никого.
 3. ДАН Травел съхранява личните данни в срокове, регламентирани от
 • Законови основания
 • По чл. 91 от Закона за туризма – 2 години от изтичане на договора и допълнително 6 месеца за движение на правна преписка, ако има такава
 • До изтичане на общата 5-годишна давност при договорните отношение на основание чл.111 от Закона за задълженията и договорите (с възможност за удължаване до 6 месеца, ако има движение по правна преписка)
 • 10 (десет) години по Закона за счетоводството и/или завършване на ревизията и/или насрещната проверка от НАП, ако същата не е приключила до изтичането на този 10-годишен период.
 • При трудови и осигурителни правоотношения 50 (петдесет) години
 • При съдебни производтсва до изтичане на 5 години след архивиране на делото в съда (с оглед на събиране на разноски)
 • При договорни основания (освен ако обработването не е законово и ако Закона не ни задължава да запазим данните за по-дълъг срок)
 • При закупуване на самолетен билет и/или хотелска резервация чрез ДАН Травел ЕООД – до завършване на съответното пътуване.
  Данните могат да бъдат запазени след това, ако субектът е създал потребителски профил с цел да ползва отстъпки и пр.
 • След изтичане на срока, в който могат да се предявят на претенции по договора
 1. Субектът има право:
 • Да поиска копие или достъп от/до личните данни, които се събират, обработват и съхраняват от ДАН Травел ЕООД  по всяко време и в удобен за прехвърляне към друг администратор на лични данни вид,без да бъдете възпрепятствани от наша страна.
 • Да поиска коригиране без ненужно забавяне на неточни лични данни, както и да бъдат заличени вече неактуални такива данни.
 • Да поиска заличаване на лични данни при наличието на някои от следните основания
 • Данните вече не са необходими за целта, за която са били събрани
 • Оттеглено е съгласието за събирането и съхранието им
 • Когато обработването им е незаконосъобразно
 • Когато трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава-членка, което се прилага спрямо администратор на лични данни
 • Да поиска ограничаване на обработването на лични данни, като в този случай те могат да бъдат само съхранявани, но не и обработвани. Отказът трябва да е задължително в писмен вид.
 • Да оттегли съгласието за обработка на лични данни по всяко време писмено към администратора
 • Да възрази срещу определени видове обработка като директен маркетинг
 • Да възрази срещу автоматизирана обработка на лични данни
 • На жалба до Европейския надзорен орган в случай на нарушаване на правата съгласно горепосоченото и приложимо законодателство за защита на личните данни, както следва: КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИ ДАННИ
Гр. София 1592, бул. Проф Цветан Лазаров 2, тел. 02 915 3 518, klzd@government.bg, klzd@cpdp.bg
 
 • ДАН Травел ЕООД може да откаже заличаването на лични данни по следните причини:
 • За спазване на законово задължение от наша страна или за изпълнение на задача от обществен интерес
 • По причини от обществен интерес
 • За целите на архивирането в обществен интерес, за научни изледвания или за статистически цели, доколкото съществува вероятност заличаването да направи невъзможно или сериозно да затрудни постигането целите на това обработване.
 • За установяване, упражняване или защита на правни интереси
 • При упражняването правото на свобода на изразяването и правото на информация
 
 
 Настоящата политика е приета и одобрена със заповед на Изпълнителния директор. ​​